Stichting Nikan and FriendsNieuws

Klik hier >> Impressie foto’s << voor het fotoalbum Nikan and Friends

En vergeet vooral NIET op Nikan zijn Facebook pagina te kijken, waar steeds alle nieuwtjes staan inclusief foto’s.

1 april 2018; Pasen!!!! en tsja je doet het voor die kids,..spontaan met spoed een paashaaspak besteld, en behoorlijk voor paal staan met mand chocolade eieren en bellenblaas voor ieder kind...en dan die hartverwarmende reacties....zo jammer dat ik de snoetjes niet mag delen, maar geloof me, als ik iedere dag deze stralende snoetjes kon zien door me zo toe te takelen en met Nikan langs te gaan, zou ik het met liefde doen.....Niet alleen Nikan is met hart en ziel geknuffeld, ik in mijn konijnenpak ook.

31 maart 2018; Hoe trots en rijk kan je je voelen, vanmiddag een jongetje met autisme op stal mogen ontvangen die je tijdens zijn bezoekje uit zijn cocon ziet komen en een vlinder ziet worden...... De kracht van de kudde...alles los en mag zelf kiezen en Pepper rende het hardst vandaag.

Zaterdag 24 maart is het jubileumjaar van start gegaan van golfclub Roxenisse te Melissant, met de "Hot Chocolate", de traditionele eerste wedstrijd van het jaar.
Het goede doel van dit jaar was www.nikanandfriends.nl en heeft € 850,- opgebracht!
Wat was het leuk en bijzonder om bij jullie op bezoek te zijn, wat een mooie,unieke, rustgevende golfbaan!!! Een echte aanrader!! En wat zijn wij superblij met dit iniatief, wij willen jullie allemaal bedanken voor dit waanzinnige bedrag voor onze stichting.
Mede door jullie kunnen wij belangeloos de mooie doelgroepen blijven verblijden met onze bezoekjes.
Dank jullie wel!!!!!!

23 februarie 2018; Yes, ons logo is af!!!
Zo blij en trots,dank je wel lieve Max Knepper , dat je dit met hart en ziel, belangeloos binnen de paar dagen voor ons hebt kunnen en willen doen. Wij zijn er super blij mee!!! Het is helemaal waar wij voor staan met Nikan and Friends....

7 februarie 2018; in de Brielsche Courant.
Zo dankbaar voor alle lieve meedenkende mensen en het vertrouwen in ons!!!! Zo kunnen wij ons goede werk belangeloos blijven doen en dat voelt zo fijn om de juiste doelgroepen te mogen ondersteunen/verblijden die het zo verdienen.

4 februarie 2018; Vanmiddag weer een bezoekje gebracht met SKS Wynns Legacy Nikan aan de kinderen van het medisch kindertehuis Horizon in Oostvoorne, lekker gekroeld en lollies uitgedeeld. Wat is het dankbaar om te doen, maar ook hartverscheurend nu wij de kinderen steeds beter leren kennen van hun bezoekjes aan stal en onze bezoeken daar en dan te weten dat na eind april alles anders is, waar blijven ze?

30 januarie 2018; Jeetje en daar sta je dan overvallen door een onverwachts bezoek op stal. Waar een cheque ter waarde van 500 euro werd overhandigd voor onze stichting.

Riet Eggink, Tiny Hombroek, Miranda Lankhaar en iedereen van Kringloopwinkel Het Vervolg Oostvoorne, wij zijn hier zo ontzettend blij mee en zo dankbaar voor jullie inzet en vertrouwen in ons. Dank jullie wel!!!!!

17 januarie 2018; Gisteren weer een nieuwe groep kids van het Medisch Kindertehuis Oostvoorne op bezoek gehad en hoe trots en dankbaar kan je zijn om dit te kunnen doen als stichting, het is echt Nikan and Friends.....hier doen wij het voor!!! 4 stralende koppies uitgezwaaid.En lieve sponsors van hun kado met kerst de dagboeken, ze maken er dankbaar gebruik van!!!! Als eerste hebben wij onze rots in de branding Stoere hengst Wynn ingezet met eindresultaat allemaal vlechtjes en heerlijk geborsteld en gekroeld en belangrijker kids tot rust en zeer ontspannen, maar Eva de beroemde lieve stalkat deed mee en Suus de kip. En Pepper onze eerlijke heerlijke shet. Voor het eerst hebben wij Dakota ingezet en de kids uitgelegd dat het misschien spannend was voor hem, maar Dakota kwam, zag en overwon, hij genoot, was lief en heeft al die tijd gelijk op rust gestaan. Ja belofte voor de toekomst dit bijzondere mannetje met zijn hanenkam die de kids gemaakt hebben.hihi Op naar volgende week!!! Lisa T Mannetje dank je voor je hulp, je bent een kanjer en blij dat we samen voor Dakota hebben gekozen, hij heeft de beroemde extra voelsprieten, wat wij samen al dachten.

In januari 2018 zullen er op iedere woensdagmiddag een groepje kinderen van het MKT op bezoek komen.

24 december 2017; Mede dankzij de donaties van lieve familie en vriendenkring hebben wij hebben het verschil deze kerst kunnen maken voor de kinderen van het MKT Horizon Oostvoorne.

Voor ieder kind hadden wij een kadootje, een dagboekje met slot met toebehoren.
Ik was als rendier verkleed en vrouwtje in kerstmanpak.
Ik deed alleen steeds mijn rendiermuts af Gniffel hihi maar wat waren de kinderen blij en wij blij dat wij dit voor hun hebben kunnen doen in deze onzekere tijd voor ze.

Ultiem kerstgevoel dit!!!

11 december 2017; Ons doel heeft gewonnen. Iedereen ontzettend bedankt voor jullie stem!! En in 2018 allemaal naar Specsavers Hellevoetsluis he?

2 december 2017; Vandaag kregen Nikan and Friends bezoek van Joey en zijn ouders met een wel heel grote verrassing, ik en broertje Dakota mochten helpen uitpakken, wowie wij kregen een poetskoffer gevuld met borstels.

Wat zullen oa de kinderen van het MKT daar blij mee zijn en zakjes snoep en een halster voor Dakota. Joey heeft ondanks de kou genoten van ons allemaal, van Pepper borstelen, kunstjes van Wynn, veulen bij Caramel in haar buik gevoeld, knuffelen met Suus de kip, knuffelen met het vrouwtje en hey we zijn niet voor niets Nikan and Friends we hebben allemaal mee gedaan.

Lieve Joey en ouders namens ons allemaal zo ontzettend bedankt voor jullie mooie kadoos, wij zijn er echt super blij mee!!!!Enne Joey we zullen je vast nog wel vaker zien???

30 november 2017; Joehoe!!, wij zijn als eerste geeindigd bij de regio sponsoractie van Specsavers !!! Waar een klein paardje groot in is, maar niet zo groot kan zijn zonder jullie, de grote fanclub die zo meegestemd hebben voor mij en mijn vriendjes.Dank jullie wel voor het stemmen en het vertrouwen in mij en mijn vriendjes (en in mijn baasjes natuurlijk). Nu hou ik mijn hoefjes gekruisd en hopelijk worden wij ook al hebben wij de meeste stemmen,gekozen uit de top 3.

22 november 2017; Vandaag hebben wij, Nikan and Friends, weer het groepje kinderen van Medisch Kindertehuis Horizon ontvangen. Ik heb niet zoveel gedaan, even geknuffeld net als mijn andere vriendjes, maar papa Wynn kwam als eerste aangerend en hij heeft samen met zwarte Keet ,getut, geknuffeld en parcoursjes gelopen en hij heeft zichzelf overtroffen, als stoere hengst steeds op het blok staan (wat hij nooit doet)en kunstjes vertonen waar de kinderen zo om moesten lachen. Ik ben trots dat Wynn mijn papa is.... Nog belangrijker, het groepje kinderen ging weer blij terug naar hun woongroep, daar doen wij het voor!!!

2 november 2017; Zo trots op Nikan and Friends!! Woensdagmiddag hebben Maaike Hombroek en ik weer een groepje van 5 kinderen van Medisch Kindertehuis mogen verblijden bij ons op locatie. Ook al kunnen wij de stralende snoetjes niet laten zien vanwege privacy, ik denk dat deze foto's op zich al genoeg zeggen. En dan is het echt Nikan and Friends, van de trouwe kudde tot en met de katten,en zelfs de kippen aan toe doen mee. SSF Em Pacs Kaylee (Keet) heeft met ieder kind een parcoursje gelopen,onder begeleiding van juf Maaike, Keet is echt zo'n grote spiegel qua lichaamstaal, ze laat mij alles zien en zo leerzaam. De kids gingen met een grote grijns weer terug met een bakje gevuld met verse eitjes. Daar doen wij het voor, ieder kind verdient even een onbezorgd moment!!! Op naar de volgende keer!!!

19 oktober 2017; een tweede keer naar het Medisch Kinderhuis (MKT) Horizon in Oostvoorne.

Trots op wat wij doen, trots op wie wij zijn en trots wat wij kunnen betekenen voor een belangrijke doelgroep.

14 oktober 2017; De Herbergier Hellevoetsluis, onderstaande tekst kunt u ook vinden op de Facebook pagina van de Herbergier

Deze prachtige nazomerdag werd extra mooi door het bezoek van Nikan en Sandra van Stichting "Nikan and Friends" Voor het contact tussen Nikan en onze bewoners waren geen woorden nodig.. ..

12 oktober 2017; Op bezoek geweest bij woonzorgcentrum Careyn Bernissesteyn in Zuidland.

voor enkele fotos van deze mooie middag >>klik hier<<

4 oktober 2017; Vandaag zijn wij van start om behalve op bezoek te gaan met Nikan bij Medisch Kindertehuis Horizon Oostvoorne om daar de hele groep van ca 47 kinderen te verblijden, nu ook groepjes van max 4 kinderen met begeleider te ontvangen op stal. Wat zijn wij trots om te zien waar Nikan and FRIENDS voor staan, want het draait natuurlijk niet altijd alleen om Nikan, maar ook de FRIENDS zijn onmisbaar!!!! Wat voel je je dan rijk om 4 stralende snoetjes met hun begeleiders uit te mogen zwaaien na zo’n middag. Ontzettend blij en dankbaar met een vriendin als Maaike Hombroek, die ook geheel belangeloos mee wilt helpen. Wij hopen dan ook in de toekomst nog heel veel woensdagmiddagen , voor deze belangrijke doelgroep kinderen net het verschil te kunnen maken.

28 september 2017; In het plaatselijk blad "Westvoornaer", Op onze media pagina vindt u een copy van het stukje uit het kwartaal blad de "Westvoornaer"

30 augustus 2017 heeft Nikan weer bewezen een kanjer te zijn en hebben we bij het MKT in Oostvoorne een grote groep kinderen (47) de kans gegeven om kontakt te maken met Nikan. Sommige wilden wel borstelen, andere vonden het aanraken al voldoende. Maar zo vonden alle kinderen hun eigen manier om lekker relaxed met Nikan om te gaan.

Kinderen zijn de toekomst!!!

Wij zijn druk bezig om samen met Medisch Kinderhuis (MKT) Horizon in Oostvoorne te overleggen wat wij kunnen betekenen als ondersteuning met Nikan and Friends voor de kinderen die hier 24 uur verblijven.

21 augustus 2017; vandaag hebben wij een groep bewoners van de Torenhoeve mogen verblijden met een bezoekje van Nikan. Wederom zijn wij supertrots op onze kanjer die zoveel mensen een ontspannen uurtje heeft bezorgd en het blijft zo mooi en dankbaar om alle diverse reacties te zien die Nikan voor elkaar krijgt.

Behalve het bezoek op stal waar wij het ook erg druk mee hebben, hebben wij de afgelopen maanden niet stil gezeten met onze bezoekjes aan verpleegtehuizen samen met Nikan, wij zijn erg dankbaar dat wij afgelopen maanden tijdens onze bezoekjes aan deze belangrijke doelgroep, zoveel mensen hebben kunnen bereiken en kunnen verblijden.

Behalve bezoekjes aan verpleegtehuizen, staan de eerste afspraken er ook om bezoekjes te brengen aan kinderen op speciaal onderwijs, wij kijken er al naar uit!

>> Impressie foto's <<

Hulde aan vrijwilligster Monique Biert-Nakken die zich zo ontzettend inzet voor deze belangrijke doelgroep en ons met 100 % inzet helpt tijdens onze bezoekjes aan de verpleegtehuizen waar zij als vrijwilligster helpt.

Wij zijn afgelopen weken druk geweest met voorgesprekken voor een bezoekje van Nikan and Friends en binnenkort gaan wij op bezoek bij:

De Herbergier in Hellevoetsluis

De Rozenhoek in Hellevoetsluis

De Bernissesteyn in Zuidland

Yes!!! Certificaat Kinderpsychologie van Sandra op naam van de Velde omgezet.

05 juli 2017; in de uitgave van Careyn, nummer 3 Juni 2017

04 Juli 2017; Op bezoek geweest bij de Horizon Gelinckschool, voor de spreekbeurt van Shirly Kruithof welke over Nikan ging.
Ze had er een 10 voor gehaald!!

 

23 Juni 2017; Op bezoek VSO Maarland te Brielle de Singel

10 Juni 2017; Op bezoek geweest bij Pension ’t Hart

3 Juni 2017; Een bezoekje gebracht aan De Bolaarshoeve

11 Mei 2017; De bewoners verblijdt van de de Torenhoeve

21 April 2017; Op bezoek bij de Plantage waar een fotograaf tijdens ons bezoek aan de bewoners aanwezig was om een foto voor Careyn - magazine Kunst van leven te maken, die komt in juni uit.

20 April en 26 April zijn er 2 prachtige hengstveulens geboren, een vol broertje van Nikan en een halfbroertje. Nikan and Friends zijn blij en dankbaar met de nieuwkomers.

15 Februari 2017; Op bezoek geweest in de huiskamer van de Grootenhoek , Nikan was heel braaf, maar straalde niet zoals hij zo kan en wij hebben het belang van onze dieren voorop staan, dus voorlopig doen wij onze bezoekjes met mooi weer in de tuinen van de verpleegtehuizen en niet binnen.

11 Februari 2017; Een bijeenkomst van sponsors en vrienden van Nikan and Friends, onder het genot van een glaasje glühwein hebben wij geproost in de kou op komend jaar en ontzettend bedankt voor de prachtige foto’s Kim. Klik hier voor de foto’s